woensdag 30 november 2016

Succesverhaal Italiaanse Start-up

Beste lezers,
Play Logo and Name 940x348-940x348.jpgNu jullie al wat informatie hebben over Piemonte, start-ups en financiering van start-ups willen we jullie een voorbeeld geven van een succesvolle start-up in Italië. Als voorbeeld bespreken we vandaag Collabobeat. Collabobeat is niet gelegen in Piemonte, maar in San Giorgio Morgeto, een gemeente in Calabrië.
Collabobeat?  
Collabobeat is een onderneming in de sector van de E-healthcare. Het vormt een beveiligd communicatiemiddel tussen patiënten en zorgverleners. Het bedrijf probeert het vertrouwen tussen de arts en patiënt te verbeteren. De relatie tussen arts en patiënt is de laatste jaren immers veranderd. Patiënten gaan zelf op zoek naar informatie en komen dus vaak al geïnformeerd, soms ook met een eigen opinie, bij een arts aan. Dit kan leiden tot spanningen. Collabobeat is van mening dat een open communicatie tussen patiënt en zorgverlener erg belangrijk is en hoopt hiertoe te kunnen bijdragen.
Wanneer is collabobeat opgericht?
Collabobeat is opgericht door Floriano Bonfigli in 2012 nadat het bedrijf een ondernemingswedstrijd won. De onderneming kon de prijs enkel in ontvangst nemen indien het een geregistreerd bedrijf was. Het duurde echter tot 2014 vooraleer de bètaversie van Collabobeat klaar was. Collabobeat ging op de markt in de veronderstelling dat jonge artsen en privéklinieken geïnteresseerd zouden zijn. Dit bleek echter niet het geval. Collabobeat kreeg de kans om het product in één van de grootste ziekenhuizen van Italië voor te stellen. Enkele dagen later waren de IT-managers overtuigd. Collabobeat werd uitgerold op de oncologische afdeling van dit ziekenhuis. Er was behoefte aan een systeem om contact te houden met de patiënten die uit het ziekenhuis ontslagen zijn en deze functie kon Collabobeat invullen.
Ondertussen kijkt Collabobeat uit naar andere ziekenhuizen die ook klant zouden kunnen worden. Dit is de grootste uitdaging voor de onderneming aangezien aanbestedingen in ziekenhuizen erg gecompliceerd zijn. Het bedrijf zet ook de stap naar de Verenigde Staten om eventuele partners of investeerders te vinden. De softwareontwikkeling, het product van Collabobeat, blijft wel in Italië.

In de volgende blog zullen we een succesvolle onderneming van een vrouwelijke oprichtster bespreken. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten