dinsdag 13 december 2016

It's done: onze resultaten en bevindingen

81dZraWqrbL.png
Beste lezers,

Wij hebben ons onderzoek afgerond!.
We veronderstelden, op basis van onze literatuurstudie, dat vrouwelijke bedrijfsleiders een lagere schuldgraad zouden hebben dan mannelijke ondernemers. Er kon immers vastgesteld worden dat er nog steeds een grote vorm van ongelijkheid heerst tussen mannen en vrouwen. Een voorbeeld van deze ongelijkheid wordt geïllustreerd aan de hand van cijfers van de centrale bank van Italië die aantonen dat vrouwen moeilijker bankkredieten bekomen dan mannen.

Het onderzoek gaf echter het tegendeel aan. Uit statistisch onderzoek op basis van 925 start-ups in Piemont, bleek dat geslacht geen significante variabele was voor de schuldgraad van start-ups. Er kan dus geen invloed vastgesteld worden tussen de onafhankelijke variabele geslacht en de afhankelijke variabele schuldgraad. Hoewel de variabele geslacht niet significant is, neemt deze wel een negatieve waarde aan. Dit betekent dat mannelijke ondernemers zelfs een lagere schuldgraad aangaan dan vrouwelijke ondernemers. Hoewel dit op het eerste zicht een verassende waarneming lijkt, kunnen we dit toch ook in de literatuur vinden. Hier wordt er vaak geen eenduidigheid vastgesteld omtrent de invloed van het geslacht op de schuldgraad. Belangrijk is om te onthouden dat er in ons onderzoek rekening moet gehouden worden met bepaalde kritische voetnoten. Voorbeelden hiervan vinden jullie zeker, samen met een gedetailleerde beschrijving over ons onderwerp, terug in onze paper. Belangrijk is dat het debat over gender(on)gelijkheid in het bedrijfsleven de laatste jaren meer aandacht krijgt. Toekomstig onderzoek uitvoeren betreffende de impact van het geslacht op de schuldgraad blijft dus erg nuttig.

Wij hopen dat jullie dit onderzoek even interessant vonden als ons.
Zoals we in onze vorige blogpost al gezegd hebben: aan alle mooie liedjes, komt een einde. Dit is het einde van dit onderzoek.

Wij danken jullie wel om dit onderzoek samen met ons te volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten